Jacqueline de Witte

Als productmanager marketing is Jacqueline de Witte de schakel tussen de markt en het product. Ze onderzoekt waar de markt naartoe beweegt, waar die behoefte aan heeft en hoe dit omgezet kan worden in een product. Ook behandelt ze concrete vragen van horeca en groothandel en bekijkt ze met productie de mogelijkheden om ideeën daadwerkelijk uit te voeren.

Met alle aardappelharten bij elkaar realiseren we hele mooie dingen”

“Waar onze marketingafdeling bezig is met het in de markt zetten en vermarkten van een product, zit ik een laag dieper in Aviko en houd ik me ook bezig met of, hoe en waar we het product uiteindelijk gaan maken. Als het een simpele klantvraag is ben ik alleen doorgeefluik naar productieontwikkeling, maar als het om een groter project gaat bekijk ik ook mogelijkheden om het product breder te kunnen inzetten. Dit doe ik samen met de product ontiwkkelingsafdeling.”

“Als mensen aan me vragen waar ik werk zeg ik altijd: bij Aviko, ja van de frietjes. Maar veel mensen weten niet dat je met een aardappel veel meer kunt doen. Voor mij was een aardappel ook altijd gewoon een product, totdat ik hier kwam en ik zag hoeveel potentie een aardappel heeft. Het mooie is dat iedereen die hier werkt een aardappelhart heeft en met al die aardappelharten bij elkaar realiseren we hele mooie dingen.”

“Ik vind onze gratin fantastisch!”

“Ik ben trots hoe hard we aan het bouwen zijn aan de toekomst. Producten met minder bekendheid krijgen steeds meer focus en worden steeds groter, dit heeft grote impact op de markt. Ik vind onze gratin bijvoorbeeld fantastisch! Het is een luxeproduct dat voor veel restauranthouders tijdrovend is om zelf te maken. Met onze gratin ontzorgen we hen en kunnen ze tegelijkertijd een goed product op tafel zetten.”

Meer verhalen
van medewerkers

Wouter Candaele,

Procesoperator friet

Werken bij Aviko, dat is de wind in de patatten hebben.”

Wouter Candaele begon in de Aviko fabriek aan de inpaklijn. Nu, tien jaar later is hij doorgegroeid tot procesoperator. Hij ziet bij Aviko veel kansen om te blijven leren en ontwikkelen. Bekijk zijn verhaal hier

Wendy van Dijck,

Quality Supervisor

Ik hou van de nuchtere instelling”

Als quality supervisor houdt Wendy van Dijck toezicht op alles wat met kwaliteit te maken heeft binnen de verse frietfabriek in Steenderen. Van aardappel tot verpakking, tot de frieten zelf. Maar kwaliteit zit niet enkel in het product, ook werkomgeving, bedrijfskleding en hygiëne moeten aan bepaalde kwaliteitsstandaarden voldoen.

Gert-Jan Smelt,

Agronoom

We beoordelen jaarlijks meer dan veertig nieuwe aardappelrassen”

Als agronoom zorgt Gert-Jan Smelt ervoor dat de kosten van de frieten laag blijven, maar de kwaliteit hoog. Dit doet hij voornamelijk in projecten met focus op de grondstof van frieten, aardappelen. Alle stappen die doorlopen worden voordat
de aardappelen de fabriek in rollen worden komen aan bod; contractering, teelt en bewaring. Maar ook logistiek door data te analyseren over het groei- en bewaarproces.