Matthijs Huetink

Als procesoperator stuurt Matthijs Huetink storingen en afwijkingen bij, houdt hij in de gaten of de waardes van de machines in de fabriek kloppen en probeert hij op alle manieren het maximale uit de aardappel te halen.

Ik wil het maximale uit een aardappel halen”

“Ik werk in ploegendienst en wissel kantoorwerk af met fabriekswerk. In de fabriek zorg ik vooral dat de machines goed afgesteld zijn. Zo hebben we een machine die met een camera slechte frietjes filtert, dat frietje wordt dan aan hand van camerabeelden van de band afgeblazen. Als deze camera niet goed afgesteld is verliezen we te veel friet of krijgen we lage kwaliteit. Ik ben verantwoordelijk voor deze camera en maak hem schoon om ervoor te zorgen dat er niks verloren gaat.”

“Ik probeer op die manier het maximale uit de aardappel te halen en zo min mogelijk afval te produceren. Het afval dat uiteindelijk alsnog overblijft gaat naar een veevoederbedrijf. Zo gaat er niks verloren en zijn we duurzaam bezig. Ik vind het fijn om op die manier bij te dragen aan een betere wereld.”

“Ik draag bij aan het bedrijf en een betere wereld”

“Ik vind het fijn dat ik ook binnen het bedrijf mijn steentje bijdraag. Zo heb ik vorig jaar meegewerkt aan een project waar we op zoek gingen naar de oorzaak achter kapotte en gebroken aardappelen. Met een collega constateerde ik dat de aardappelen te hard door een pijp met water in de fabriek aankwamen. Uiteindelijk hebben we een voorstel aan de technische dienst gestuurd en nu hebben we minder kapotte aardappels en dus een groter rendement.”

Meer verhalen
van medewerkers

Wendy van Dijck,

Quality Supervisor

Ik hou van de nuchtere instelling”

Als quality supervisor houdt Wendy van Dijck toezicht op alles wat met kwaliteit te maken heeft binnen de verse frietfabriek in Steenderen. Van aardappel tot verpakking, tot de frieten zelf. Maar kwaliteit zit niet enkel in het product, ook werkomgeving, bedrijfskleding en hygiëne moeten aan bepaalde kwaliteitsstandaarden voldoen.

Melissa Flamey,

TPM-coördinator

Werken bij Aviko, dat is meer dan de patatten uit het veld kijken.”

Als TPM-manager werkt Melissa Flamey aan een verbeterprogramma waarbij de mensen centraal staan. In haar rol komt ze op de meest diverse plekken in de fabriek en maakt ze daar het verschil met haar TPM-programma. Bekijk haar verhaal hier.

Gert-Jan Smelt,

Agronoom

We beoordelen jaarlijks meer dan veertig nieuwe aardappelrassen”

Als agronoom zorgt Gert-Jan Smelt ervoor dat de kosten van de frieten laag blijven, maar de kwaliteit hoog. Dit doet hij voornamelijk in projecten met focus op de grondstof van frieten, aardappelen. Alle stappen die doorlopen worden voordat
de aardappelen de fabriek in rollen worden komen aan bod; contractering, teelt en bewaring. Maar ook logistiek door data te analyseren over het groei- en bewaarproces.