Matthijs Huetink

Als procesoperator stuurt Matthijs Huetink storingen en afwijkingen bij, houdt hij in de gaten of de waardes van de machines in de fabriek kloppen en probeert hij op alle manieren het maximale uit de aardappel te halen.

Ik wil het maximale uit een aardappel halen”

“Ik werk in ploegendienst en wissel kantoorwerk af met fabriekswerk. In de fabriek zorg ik vooral dat de machines goed afgesteld zijn. Zo hebben we een machine die met een camera slechte frietjes filtert, dat frietje wordt dan aan hand van camerabeelden van de band afgeblazen. Als deze camera niet goed afgesteld is verliezen we te veel friet of krijgen we lage kwaliteit. Ik ben verantwoordelijk voor deze camera en maak hem schoon om ervoor te zorgen dat er niks verloren gaat.”

“Ik probeer op die manier het maximale uit de aardappel te halen en zo min mogelijk afval te produceren. Het afval dat uiteindelijk alsnog overblijft gaat naar een veevoederbedrijf. Zo gaat er niks verloren en zijn we duurzaam bezig. Ik vind het fijn om op die manier bij te dragen aan een betere wereld.”

“Ik draag bij aan het bedrijf en een betere wereld”

“Ik vind het fijn dat ik ook binnen het bedrijf mijn steentje bijdraag. Zo heb ik vorig jaar meegewerkt aan een project waar we op zoek gingen naar de oorzaak achter kapotte en gebroken aardappelen. Met een collega constateerde ik dat de aardappelen te hard door een pijp met water in de fabriek aankwamen. Uiteindelijk hebben we een voorstel aan de technische dienst gestuurd en nu hebben we minder kapotte aardappels en dus een groter rendement.”

Meer verhalen
van medewerkers

Didier van der Lint,

Procesoperator nacht

Werken bij Aviko, da's met uw gat in de patatten vallen.”

Voor Didier van der Lint, Procesoperator Friet in de nachtploeg, is Aviko meer dan een werkgever. Het is een plek om op familiale wijze met goede collega’s te zijn. Maar ook een omgeving waar gezondheid en beweging erg gestimuleerd wordt. Bekijk zijn verhaal hier

Wiert Wiertsema,

Commercieel coördinator pootgoed

Er kan veel misgaan met een aardappel”

Als commercieel coördinator pootgoed houdt Wiert Wiertsema zich bezig met alle facetten van pootgoed. Pootgoed zijn aardappelen die door telers geplant worden, daaruit volgt de oogst in het najaar. Hij is betrokken bij de inkoop, de verdeling over de verschillende regio's in Europa en houdt zich bezig met optimaliseren van kosten en kwaliteit van het pootgoed.

Wouter Candaele,

Procesoperator friet

Werken bij Aviko, dat is de wind in de patatten hebben.”

Wouter Candaele begon in de Aviko fabriek aan de inpaklijn. Nu, tien jaar later is hij doorgegroeid tot procesoperator. Hij ziet bij Aviko veel kansen om te blijven leren en ontwikkelen. Bekijk zijn verhaal hier