Matthijs Huetink

Als procesoperator stuurt Matthijs Huetink storingen en afwijkingen bij, houdt hij in de gaten of de waardes van de machines in de fabriek kloppen en probeert hij op alle manieren het maximale uit de aardappel te halen.

Ik wil het maximale uit een aardappel halen”

“Ik werk in ploegendienst en wissel kantoorwerk af met fabriekswerk. In de fabriek zorg ik vooral dat de machines goed afgesteld zijn. Zo hebben we een machine die met een camera slechte frietjes filtert, dat frietje wordt dan aan hand van camerabeelden van de band afgeblazen. Als deze camera niet goed afgesteld is verliezen we te veel friet of krijgen we lage kwaliteit. Ik ben verantwoordelijk voor deze camera en maak hem schoon om ervoor te zorgen dat er niks verloren gaat.”

“Ik probeer op die manier het maximale uit de aardappel te halen en zo min mogelijk afval te produceren. Het afval dat uiteindelijk alsnog overblijft gaat naar een veevoederbedrijf. Zo gaat er niks verloren en zijn we duurzaam bezig. Ik vind het fijn om op die manier bij te dragen aan een betere wereld.”

“Ik draag bij aan het bedrijf en een betere wereld”

“Ik vind het fijn dat ik ook binnen het bedrijf mijn steentje bijdraag. Zo heb ik vorig jaar meegewerkt aan een project waar we op zoek gingen naar de oorzaak achter kapotte en gebroken aardappelen. Met een collega constateerde ik dat de aardappelen te hard door een pijp met water in de fabriek aankwamen. Uiteindelijk hebben we een voorstel aan de technische dienst gestuurd en nu hebben we minder kapotte aardappels en dus een groter rendement.”

Meer verhalen
van medewerkers

Dirk Sloot,

Monteur

Mijn volgende cursus staat al gepland”

Als mechanisch monteur zorgt Dirk Sloot ervoor dat de machines bij Aviko Potato draaiende blijven. Samen met twee collega’s filtert hij technische mankementen en probeert hij problemen in de fabriek zo snel mogelijk op te lossen.

Wendy van Dijck,

Quality Supervisor

Ik hou van de nuchtere instelling”

Als quality supervisor houdt Wendy van Dijck toezicht op alles wat met kwaliteit te maken heeft binnen de verse frietfabriek in Steenderen. Van aardappel tot verpakking, tot de frieten zelf. Maar kwaliteit zit niet enkel in het product, ook werkomgeving, bedrijfskleding en hygiëne moeten aan bepaalde kwaliteitsstandaarden voldoen.

Didier van der Lint,

Procesoperator nacht

Werken bij Aviko, da's met uw gat in de patatten vallen.”

Voor Didier van der Lint, Procesoperator Friet in de nachtploeg, is Aviko meer dan een werkgever. Het is een plek om op familiale wijze met goede collega’s te zijn. Maar ook een omgeving waar gezondheid en beweging erg gestimuleerd wordt. Bekijk zijn verhaal hier