Wiert Wiertsema

Als commercieel coördinator pootgoed houdt Wiert Wiertsema zich bezig met alle facetten van pootgoed. Pootgoed zijn aardappelen die door telers geplant worden, daaruit volgt de oogst in het najaar. Hij is betrokken bij de inkoop, de verdeling over de verschillende regio's in Europa en houdt zich bezig met optimaliseren van kosten en kwaliteit van het pootgoed.

Er kan veel misgaan met een aardappel”

“Mijn werk is onder te verdelen in twee facetten; een operationele- en analytische kant. Onder het operationele deel valt het inkopen en verdelen van het pootgoed, het afhandelen van eventuele klachten van telers over de producten, de administratieve afwikkeling zoals het officieel maken van contracten. Dit neemt ongeveer de helft van mijn tijd in beslag.”

“De andere helft van de tijd ben ik bezig met het projectmatige deel. Een aardappel is een levensproduct en er kan van alles mis mee zijn. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van pootgoed gewaarborgd wordt. Hiervoor maak ik analyses van problemen het afgelopen jaar en kijk ik wat we komend jaar kunnen doen om die te voorkomen.”

“We zijn afhankelijk van de natuur”

“Ik werk nu vijf jaar bij Aviko. Ik ben begonnen als agronoom en inmiddels van functie gewisseld. Dit laat voor mij zien dat er volop mogelijkheden zijn om te blijven groeien en ontwikkelen. Wat het voor mij ook spannend houdt is dat we in ons vakgebied altijd afhankelijk zijn van de natuur. Elk seizoen zorgt voor een andere oogst en dit maakt dat mijn werk dynamisch blijft en het nooit saai wordt.”

Meer verhalen
van medewerkers

Melissa Flamey,

TPM-coördinator

Werken bij Aviko, dat is meer dan de patatten uit het veld kijken.”

Als TPM-manager werkt Melissa Flamey aan een verbeterprogramma waarbij de mensen centraal staan. In haar rol komt ze op de meest diverse plekken in de fabriek en maakt ze daar het verschil met haar TPM-programma. Bekijk haar verhaal hier.

Johan Braem,

Procesoperator

Beter 1 patat in de hand, dan 10 in de grond”

Dat Aviko een plek is waar je lang wilt blijven bewijst Johan Braem; al 40 jaar bouwt hij aan zijn carrière bij Aviko. Tot hij met pensioen gaat is hij nog werkzaam als Procesoperator in de nachtploeg. Hij is hier altijd op zijn gemak geweest, daarom is Aviko tot op heden zijn enige werkgever. Bekijk zijn verhaal hier

Wendy van Dijck,

Quality Supervisor

Ik hou van de nuchtere instelling”

Als quality supervisor houdt Wendy van Dijck toezicht op alles wat met kwaliteit te maken heeft binnen de verse frietfabriek in Steenderen. Van aardappel tot verpakking, tot de frieten zelf. Maar kwaliteit zit niet enkel in het product, ook werkomgeving, bedrijfskleding en hygiëne moeten aan bepaalde kwaliteitsstandaarden voldoen.