Wiert Wiertsema

Als commercieel coördinator pootgoed houdt Wiert Wiertsema zich bezig met alle facetten van pootgoed. Pootgoed zijn aardappelen die door telers geplant worden, daaruit volgt de oogst in het najaar. Hij is betrokken bij de inkoop, de verdeling over de verschillende regio's in Europa en houdt zich bezig met optimaliseren van kosten en kwaliteit van het pootgoed.

Er kan veel misgaan met een aardappel”

“Mijn werk is onder te verdelen in twee facetten; een operationele- en analytische kant. Onder het operationele deel valt het inkopen en verdelen van het pootgoed, het afhandelen van eventuele klachten van telers over de producten, de administratieve afwikkeling zoals het officieel maken van contracten. Dit neemt ongeveer de helft van mijn tijd in beslag.”

“De andere helft van de tijd ben ik bezig met het projectmatige deel. Een aardappel is een levensproduct en er kan van alles mis mee zijn. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van pootgoed gewaarborgd wordt. Hiervoor maak ik analyses van problemen het afgelopen jaar en kijk ik wat we komend jaar kunnen doen om die te voorkomen.”

“We zijn afhankelijk van de natuur”

“Ik werk nu vijf jaar bij Aviko. Ik ben begonnen als agronoom en inmiddels van functie gewisseld. Dit laat voor mij zien dat er volop mogelijkheden zijn om te blijven groeien en ontwikkelen. Wat het voor mij ook spannend houdt is dat we in ons vakgebied altijd afhankelijk zijn van de natuur. Elk seizoen zorgt voor een andere oogst en dit maakt dat mijn werk dynamisch blijft en het nooit saai wordt.”

Meer verhalen
van medewerkers

Matthijs Huetink,

Procesoperator

Ik wil het maximale uit een aardappel halen”

Als procesoperator stuurt Matthijs Huetink storingen en afwijkingen bij, houdt hij in de gaten of de waardes van de machines in de fabriek kloppen en probeert hij op alle manieren het maximale uit de aardappel te halen.

Jacqueline de Witte,

Productmanager

Met alle aardappelharten bij elkaar realiseren we hele mooie dingen”

Als productmanager marketing is Jacqueline de Witte de schakel tussen de markt en het product. Ze onderzoekt waar de markt naartoe beweegt, waar die behoefte aan heeft en hoe dit omgezet kan worden in een product. Ook behandelt ze concrete vragen van horeca en groothandel en bekijkt ze met productie de mogelijkheden om ideeën daadwerkelijk uit te voeren.

Wouter Candaele,

Procesoperator friet

Werken bij Aviko, dat is de wind in de patatten hebben.”

Wouter Candaele begon in de Aviko fabriek aan de inpaklijn. Nu, tien jaar later is hij doorgegroeid tot procesoperator. Hij ziet bij Aviko veel kansen om te blijven leren en ontwikkelen. Bekijk zijn verhaal hier