Dirk Sloot

Als mechanisch monteur zorgt Dirk Sloot ervoor dat de machines bij Aviko Potato draaiende blijven. Samen met twee collega’s filtert hij technische mankementen en probeert hij problemen in de fabriek zo snel mogelijk op te lossen.

Mijn volgende cursus staat al gepland”

“Ik wist altijd al dat ik de mechanische richting op wilde. Toen ik acht was bouwde ik al met technische lego voor de leeftijd 16+, dat ging voor mij vanzelf. Ook was mijn vader lasser, daar komt mijn techniekhart vandaan. Via hem ben ik uiteindelijk ook bij Aviko Potato terecht gekomen. Op deze locatie worden de aardappelen gekeurd, gewassen en gesorteerd. Het meest voorkomende probleem is dan ook een kapotte transportband die de aardappelen vervoert van machine naar machine.”

“Ik vind het heerlijk om te lassen en te slijpen, dat zit in me. Toch vind ik het ook heel leuk dat ik bij Aviko elektrotechnische cursussen mag volgen. Toen ik nog geen maand aan het werk was werd deze cursus me al aangeboden. Dit zorgt ervoor dat ik steeds veelzijdiger word. Mijn volgende cursus straat al gepland. Dit geeft mij het gevoel dat Aviko graag wil investeren in werknemers en dat het belangrijk is dat ik altijd blijf groeien en ontwikkelen.”

“Dat heb je mooi gedaan jochie”

“Mijn interesse voor techniek is altijd mijn grootste motivatie geweest. Ik ben heel trots als ik iets gemaakt heb dat werkt, of iets nieuws bedacht heb dat ik uiteindelijk in de fabriek zie staan. Ik heb een systeem bedacht en gelast dat het werk van mijn collega’s een stuk makkelijker maakt, het geeft me voldoening als ze dan tegen me zeggen: ‘dat heb je mooi gedaan jochie.’”

Meer verhalen
van medewerkers

Melissa Flamey,

TPM-coördinator

Werken bij Aviko, dat is meer dan de patatten uit het veld kijken.”

Als TPM-manager werkt Melissa Flamey aan een verbeterprogramma waarbij de mensen centraal staan. In haar rol komt ze op de meest diverse plekken in de fabriek en maakt ze daar het verschil met haar TPM-programma. Bekijk haar verhaal hier.

Matthijs Huetink,

Procesoperator

Ik wil het maximale uit een aardappel halen”

Als procesoperator stuurt Matthijs Huetink storingen en afwijkingen bij, houdt hij in de gaten of de waardes van de machines in de fabriek kloppen en probeert hij op alle manieren het maximale uit de aardappel te halen.

Gert-Jan Smelt,

Agronoom

We beoordelen jaarlijks meer dan veertig nieuwe aardappelrassen”

Als agronoom zorgt Gert-Jan Smelt ervoor dat de kosten van de frieten laag blijven, maar de kwaliteit hoog. Dit doet hij voornamelijk in projecten met focus op de grondstof van frieten, aardappelen. Alle stappen die doorlopen worden voordat
de aardappelen de fabriek in rollen worden komen aan bod; contractering, teelt en bewaring. Maar ook logistiek door data te analyseren over het groei- en bewaarproces.